Без коментар

Президентът Росен Плевнелиев не е привърженик отделен вицепремиер да координира работата на спецслужбите, стана ясно в понеделник, пише Труд. Преди дни шефът на БОРКОР Румен Миланов лансира идеята нов човек, равен по ранг на вицетата Цветан Цветанов и Симеон Дянков, да координира Военното разузнаване, НРС и ДАНС. Според Плевнелиев все още няма постигнато съгласие за реформата в сектора.

“Всеки в момента слага нещо на масата, но не смятам, че просто от различните изказвания на един или друг член на работната група в момента можем да обобщаваме кое ще бъде и кое – не”, каза Плевнелиев. Той отказа да коментира по-подробно идеята на Миланов с мотив, че все още не е наясно с подготвения работен вариант.

Президентът добави обаче, че до края на седмицата ще се запознае с доклада на работната група. След това ще се проведе и предварителна среща, на която да се изчистят някои спорни въпроси, а към 20 април ще се проведе заседание на Консултативния съвет за национална сигурност. Browarstagdesla . Началникът на кабинета на президента Цветлин Йовчев обяви вече, че се работи по Закон за националната сигурност и създаването на специално звено, подпомагащо Министерския съвет в сферата на сигурността.

Зам. вътрешният министър Веселин Вучков критикува чрез “Труд” идеята за нов вицепремиер. Против е и военният министър Аню Ангелов. Вицепрезидентката Маргарита Попова е още по-крайна и повдигна въпроса дали е необходимо да има изобщо разузнаване, щом сме членове на НАТО и ЕС. kahoots columbus oh (Труд)

Поместено в: Публикации

Leave a Reply
Изработка на сайт: OnboxMedia