Декларация

 НА НАЦИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ СИГУРНОСТ

Национална Асоциация  Сигурност  изразява своята тревога от неблагоприятното развитие на политическата и социално-икономическата обстановка в страната и особено от събитията през последните седмици, в които зачестиха опитите за дискредитиране на органите на прокуратурата и лично на главният прокурор, г-н Сотир Цацаров. За нас особено обезпокоителен е фактът, че зад тези тези опити стоят лидери на  политическа сила, които като български политици,  са обществено задължени  да уважават, отстояват и прилагат принципите и нормите на правовата държава и особено принципа на разделение на властите.
Оценяваме атаките срещу органите на прокуратурата по повод техни законови решения и действия, както и всякакви други инсинуации , за политическа обвързаност на действията им в защита на закона, за крайно неоснователни, вредни и поради това осъдителни. За нас продължаването на тази политическа линия може да доведе до още по-сериозно влошаване на ситуацията в страната, тъй като може да създаде най-непосредствени рискове за конституционния ред и гражданския  мир.
В тази връзка се считаме за задължени да обърнем внимание и да призовавем лидерите на новоизбраните парламентарни партии и коалиции към повече разум, сдържаност и конструктивност в името на интересите на българските граждани и обществото ни като цяло.

София,17.05.2013г.                       УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ НА НАС

Поместено в: Публикации

3 коментара

 1. Бисера Георгиева и колеги от , УНСС,София Says:

  Браво на НАС! Много навременна, приемете нашите поздравления! И днес Бойко Борисов се изказа пренебрежително към прокуратурата. Тези хора нямат никакъв срам.

  Posted on май 17th, 2013 at 08:43

 2. Иван Дерменджиев Says:

  Подкрепям Ви напълно. Поздравления.
  http://www.peticiq.com/supportheadprosecutorbg

  Posted on май 17th, 2013 at 09:21

 3. Читател Says:

  http://www.cross.bg/1360669

  Posted on май 17th, 2013 at 19:44

Leave a Reply
Изработка на сайт: OnboxMedia