Дружество „Сигурност” в Стара Загора отчете своята дейност

„Онова, което ни вълнува сега, е създаденото обществено политическо напрежение в страната”, сподели в четвъртък в годишния си отчетен доклад пред членовете на старозагорското Дружество „Сигурност” към Националната асоциация „Сигурност” (НАС) на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР), неговият отново избран председател Митко Митев.

Пред предизвикателствата, пред които е изправена в настоящия момент националната сигурност на държавата, той призова: „Да отхвърлим политическите пристрастия и така да привличаме нови членове в нашето дружество”. За отваряне към обществото и младите хора под девиза на НАС „Верни на отечеството” призова и председателят на нейния УС и гост на събранието Чавдар Петров.

Годишното събрание на Дружество „Сигурност” в Стара Загора, в което членуват 62-ма бивши и наскоро пенсионирани служители на българското контраразузнаване, на базата на своята численост и активност, взе решение да премине с още едно организационно стъпало нагоре в структурата на НАС, като заработи като негов клон.

НАС навърши през м. февруари т.г. 20 г. от регистрацията си като неправителствено сдружение. Тя е отворена организация за всички, които приемат Устава ?, застават под знамето ? и носят в сърцата си нейния Химн по музика на Кирил Икономов, текст на Чавдар Тепешанов и Тодор Ников, изпълнен от Мая Нешкова с гвардейския оркестър и „Армейска песен”, в чийто припев се пее:

Родино скъпа, майчице добра,

На клетвата си верни ще останем.

Посегнат ли на твойта свобода,

От гроба ще възкръснем да те браним.

Любчо Иванов

Поместено в: Публикации

Leave a Reply
Изработка на сайт: OnboxMedia