Матрицата отвътре

picture_1011

Юлий Георгиев е бил контраразузнавач, директор на Националната служба за сигурност /1995-1997/. Председател на УС на Фондация „Риск Мениджмънт Институт – България“. Хоноруван преподавател в УНСС по „Управление на риска в сигурността“ и „Международна и национална сигурност“. Автор на книгата „Българските специални служби с поглед към обединена Европа“.

Новата му книга е своеобразен експеримент – тя ни въвежда в модерната теория на риска, като я свързва със сферата на сигурността: нещо, което се прави за пръв път така систематично. За едни тя е истински пътеводител в тайните на специалните служби, дипломацията, армията и полицията, който ще ги преведе и по тихите коридори на висшата държавна власт, за други – учебно помагало по риск мениджмънт за националната сигурност.

От книгата ще разберете какъв е опитът на институциите за сигурност в управлението на риска и как функционират те? Можем ли да бъдем по-разумни и предвидливи в рискови ситуации? Защо действието /реакцията/ не трябва да изпреварва мисълта /анализа/? Как да различаваме риска и заплахата и какво следва от това?

Книгата може да се намери в издателство „Изток-Запад“, бул. „Цариградско шосе“ № 51, където може да се закупи с 30% намаление на коричната цена.

 

Поместено в: Публикации

Leave a Reply
Изработка на сайт: OnboxMedia