ПОСЕЩЕНИЕ НА ЧЛЕНОВЕ НА НАС В ПЕТРИЧ

DSCN3108На 10.10.2014г. в Петрич се състоя ежегодната среща на бивши служители на МВР от област Благоевград, която се провежда на ротационен принцип. Присъстваха колеги от Петрич, Гоце Делчев, Разлог, Сандански, Благоевград, КПП Кулата и Златарево. Участие в срещата взе и група членове на Национална Асоциация Сигурност от София, в която бяха председателят Чавдар Петров, зам.председателят Тодор Димов. Присъстваше  също така и представител на областното ръководство на ДАНС .

DSCN3104Атмосферата на срещата беше изключително  сърдечна, особено след приветствията на  председателя на клона на НАС в Благоевград Славчо Цонев и Чавдар Петров.   Връчването  на книгата  „Плашилото“ от колегата Тодор Ников, на фондация „ Ванга“ и на местния клон на НАС  в Благоевград, още повече повиши настроението и беше повод за много разговори .  Доброто настроение се поддържаше и от оркестъра на ресторанта и хората, които се извиха от участниците в срещата. Сърдечните разговори, милите спомени от съвместната дългогодишна работа стопляха сърцата на всички.

DSCN3107В събота,  11.10. 2014г. групата  от София посети местността Ключ  и разгледа  комплекса със  силно въздействащия паметник на цар Самуил и крепостната кула . Управителката на музея  запозна присъстващите с местността, където са се водили боевете и  с много друга информация, свързана със съдбата на цар Самуил и войската му.  На това свято място изпитахме болката на Самуил и заедно с това гордост, че  сме българи и че въпреки всичко България е била и ще пребъде  във вековете.

Участниците посетиха Рупите и комплекса „Ванга“, разгледаха експонатите, запалиха по свещица  в памет на Ванга и си наляха вода от горещия извор .

Изказваме нашата благодарност на организаторите на срещата и най-вече на Митко Янчев, който  през цялото време  съпровождаше групата от София .

Поместено в: Публикации

Leave a Reply
Изработка на сайт: OnboxMedia