ПОСЛАНИК ЛЮБОМИР ШОПОВ : „ БЪЛГАРСКИЯТ ЕТНИЧЕСКИ МОДЕЛ Е КАТО ШАРЕНАТА СОЛ „

lubo-8Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Съюзът на тракийските дружества в България, Национална Асоциция Сигурност,  Асоциацията на разузнавачите от запаса, Асоциацита на военните разузнавачи , в. „ Земя „ бяха съорганизатори на представянето на книгата на посланик Любомир Шопов „  Турският въпрос и държавната сигурност „ на 14.06.2016г.  в ЦВК.  Интересът към мероприятието беше много голям и това доказа препълнената зала с  многото правостоящи участници. Наред с многото членове и колеги от Асоциациите, на представянето присъстваха  депутати, бивши   зам. министри на външните , вътрешните  работи , МО, колеги от ДАНС.

В  уводните си думи водещият мероприятието Чавдар Петров, председател на Национална Асоциация Сигурност подчерта, че е крайно време да започне разработването на Национална доктрина на България.

Проф. Димитър Иванов, редактор на книгата , изтъкна, че за разлика от много други автори, посланик Любомир Шопов пише за това,  което е преживял и в което е вземал участие. Основното послание на книгата „ Турският въпрос и държавната сигурност „ е, че ”  Турция  уважава този, който който умее да формулира националните си цели и умее да ги защитава „. Той изтъкна оригиналното  виждане на посланик Шопов по  българския етнически модел така : „ Българския етнически модел е като всичко българско. Нещо като шарената сол. По малко от всичко.  Малко национално предателство / заради пустата политическа кариера / .  Малко пантюркизъм / заради жаждата за мъст и власт /. Малко дискриминация  / заради фундаменталния ислям  /. Малко рекет/ за да се плаши и шантажира  другия /. Малко мистика / заради новите думи – заедност, еднаквост, различност, които ни турчин ни българин схваща /, малко шантаж и извиване на ръце,  малко целувки по площадите,  малко извинения и висши държавни награди. И много екстри. Президентства, премиерства, парламенти, министерства с апетитни бюджети, еврофондове, позиции в образованието / защото мюсюлманите трябва да решават за българската история /,  армията / защото те са нейният гръбнак /,  сигурността и каквото още може да се докопа от залъка на нацията и държавата. В крайна сметка се получава коктейл – трепач „.

И останалите изказали се на представянето на книгата изтъкнаха нейната актуалност  и значимост  в сегашния етап от развитието на събитията не само на Балканите, а и в Европа и света. Посланик Шопов даде десетки автографи на свите читатели с обещание да има и втора книга от тази поредица.

За закупуване на книгата тел. 0876 / 455  011

Поместено в: Публикации

Leave a Reply
Изработка на сайт: OnboxMedia