Позиция

DSC_0075

„Подслушвачите са поне два-три пъти повече от представените четири човека. Има поръчители. Познавам психологията на служителите на МВР. Те няма да дръзнат да правят такива изпълнения като подслушванията без да имат гаранция за защита. Защото не става дума да получиш само 5000 лв., а става дума за запазване на живота.“ Това каза пред ПИК бившият шеф на националната служба за сигурност Юлий Георгиев.

Подобни скандали досега нямало, но това не означало че подслушвания не съществували. „Някои хора са прекалили, минат е бил тавана на търпимост. Сигурен съм, че сигналът е дошъл от вътрешни хора от МВР. Те просто са решили да потърсят справедливост.Никой не може да ме убеди, че никой от досегашните вътрешни министри не се е изкушавал да потърси информация чрез СРС-та“, твърди Юлий Георгиев.

Наивно било да се мисли, че вътрешният министър или някакъв друг началник сам ще извика служители и ще им връчи списък с хора, които трябва да бъдат подслушвани. За тази цел си има посредници. „Първият човек, при когото ще отидат подслушвачите, ако не се почувстват защитени, е вътрешният министър“, поясни бившият контраразузнавач. Според него, Цветанов трябвало незабавно да излезе от политиката, но вероятно нямало да го направи. 

 

 

 

Поместено в: Публикации

1 Response

  1. Пешо Says:

    Юли дреме ти за тия капути.След изборите ще се разбере всичко.И който трябва ще ходи в затвора.

    Posted on април 22nd, 2013 at 15:27

Leave a Reply
Изработка на сайт: OnboxMedia