Гражданско движение и Съюз „За Отечеството”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Раждането на Гражданското движение и Съюз „За Отечеството” бе обявено на 20.06.2016 на специална пресконференция в БТА. Един от инициаторите Симеон Симеонов, председател на Отечествения съюз, съобщи, че Програмната декларация е подписана от над 35 не правителствени организации в различни обществени сфери и над 4300 изявени личности. Проектът е отворен и подписката продължава в цялата страна.

Гражданското движение и Съюз „За Отечеството” е отговор на българската нация на неспособността и провала на политическата класа, излъчена от партйните върхушки на системните партии, да формулира  и осъществи цивилизования напредък на държавата ни. Нашата дейност, подчерта г-н Симеонов, е насочена към активно участие на гражданите в предстоящите президентски и парламентарни избори.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Бъдещият президент, смятат участниците в движението, трябва да бъде голям патриот, символ на единството на нацията и гарант на индивидуалните права на гражданите. И още – като върховен главно командващ трябва да защитава достойнството на българския офицер и да работи за повишаване престижа на Българската армия.

Към помирение призова Никола Гацев, заместник-председател на Добродетелна дружина. Хората загубиха вяра в доброто бъдеще, трябва да им я върнем, смята апостол Найден Борисов – водач на ромските църковни общества. Само по пътя на единството и патриотизма можем да стигнем до успех, подчерта д-р Володя Златев  – изпълнителен директор на федерацията по багдминтон. Според академик Асен Богданов, председател на БАНИ, е крайно време да се обърне специално внимание на образованието у нас. Христо Кенаров от „България за българските граждани” смята, че коренът на злото у нас идва от лишаването на българина от собственост.

27313f1b83798030b7d91814f521c516Участниците в пресконференцията призоваха за обединяване в масово гражданско движение и могъщ Съюз „За Отечеството” в името на националната спасение, единение, разбирателство и съгласие, като се изгради равнопоставена, социално-отговорна и патриотична коалиция на изявени и некомпромтирани личности, граждански движения и съюзи.  Те апелираха за прекратяване на политическата конфронтация, възстановяване на гражданския диалог по основните въпроси на нацията и държавата, приемане с консенсус на доктрина за идеалите на Отечеството през XXIвек. Подчертаха, че в предстоящите избори за президент и вицепрезидент този принцип трябва да бъде водещ.

Поместено в: Публикации

Leave a Reply
Изработка на сайт: OnboxMedia