ПОСЕЩЕНИЕ В ПЛЕВЕН

В  изпълнение на решение на УС на Национална Асоциация Сигурност за укрепване връзките с местните структури на Асоциацията, на 12.10.2013г. беше организирано посещение в гр. Плевен и среща с колегите от там.  Гостите от София разгледаха местата, където са се водили решителните сражения при обсадата на Плевен през Освободителната руско-турска война и моста на р. Вит, където раненият  Осман паша е признал капитулацията  и предал сабята  си.

Неповторимо впечатление направи на гостите художествената Панорама на плевенските боеве, където 11-те руски художници  със своето изкуство  са изградили истински паметник на загиналите руски и румънски войни.Независимо от това, че сградата е в ремонт, възкресяването на сраженията на платната и макетите, наистина поразяват със своята мащабност и майсторство.

На другарския обяд председателят на НАС Чавдар Петров и председателят на клона в Плевен  Людмил Стоянов вдигнаха тост за здравето на всички колеги, за бъдещи срещи  и сътрудничество, за това, че преди и сега, ние оставаме  войни, които служат единствено и само на свия народ и отечество. Бяха връчени също така и поздравителни адреси   на колеги, имащи юбилейни рождени дни и се рецитираха стихове, писани от участниците на срещата.